BIH

Hadžići: Sjećanje na heroje koji su poginuli posljednjeg dana rata

Položeno cvijeće na spomen-obilježje na Godinjskim brdima

B. B.

11.10.2014

Učenjem Jasina i Fatihe, polaganjem cvijeća na  spomen-obilježje na Godinjskim brdima obilježena je godišnjica pogibije osmorice policjaca, koji su život izgubili posljednjeg dana rata na Treskavici. Selim Tufo, Atif Tufo, Amir Agić,  Erik Tiro,  Edin Hajro,  Rusmir Nikšić,Šaban Muhibić i Šemsudin Čilaš poginuli su kada je mirovni sporazum već bio potpisan. 

3

Prisutne je pozdravio  Nihad Šehić, predsjednik Udruženja veterana policije, a o liku i djelu velikih heroja govorio je  Ekrem Tufo, nosilac Zlatne policijske značke.

- Svi  su  željeli  da zadrže  položaje.  Agresor je po svaku cijenu  težio da osvoji tu teritoriju. Sve njih dobro poznajem. Bili su moji saborci i prijatelji. Položili su život za današnju slobodu.Sudbina je htjela  da poginu  posljednjeg dana rata. Bili su veliki junaci i neustrašivi heroji - kroz suze je govorio Tufo.

Avdo Bašić se obratio  u ime Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, koji je ujedno i  predsjednik Koordinacijonog odbora boračkih organizacija.

-Prije svega drago mi je  da je veliki  broj ljudi došao na ovo mjesto - kazao je Bašić.

2

Ispred općine Hadžići govorio  je Izet Koro, zamjenik načelnika  za boračko-invalidsku, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, izbjegla i raseljena lica.

Kraj obilježja se nalazi osam borova koji simboliziraju osmoricu neustrašivih heroja, koji su život položili za BiH.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.