BIH

Dodik proglasio pobjedu Cvijanović, Ivanić tvrdi da on vodi, Tadić izjavio da ima prednost

Mrtva trka u RS-u

Redakcija

13.10.2014

03:22 Milorad Dodik je održao pres konferenciju te rekao je da  u RS-u preko 600.000 prebrojanih glasova, a 12.000 razlike u odnosu na Tadića. On je rekao da su uvjereni da dobijaju ovaj mandat jer prema njihovim podacima prednost kandidata SNSD-a je nedostižna u odnosu na opozicione kandidate.

02:49  Branislav Borenović, potpredsjednik PDP-a, izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima koji pristižu sa birališta, ali ne može da vjeruje da Dodik ne zna matematiku.

- Milorad Dodik je sigurno imao keca iz matematike, kada je ovako računao rezultate izbora u RS-u. Panika je očigledna u redovima SNSD-a, jer su lažno podaci koje Dodik daje, rekao je Borenović. Prema rezultatima PDP-a Mladen Ivanić ima 278.399 glasova, a Željka Cvijanović 275.697.

02:42  Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS, Mladen Ivanić, izjavio je da je optimista što se tiče izbornih rezultata jer najnoviji podaci govore da je u blagoj prednosti nad kandidatom koalicije SNSD SP DNS Željkom Cvijanović.

- Konačnu odluku o pobjedniku dat će Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, rekao je Ivanić.

01:22  Ognjen Tadić kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS izjavio je da na osnovu podataka kojima u ovom trenutku raspolaže, on ima 242.769, a kandidat SNSD-DNS-SP Milorad Dodik 241.493 glasa.

Kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić tvrdi da je do ovog momenta osvojio 270.276 glasova, a kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović 265.580 glasova.

00:28 Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, proglasio je pobjedu Željke Cvijanović, kandidatkinje SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH. Dodik je kazao da su presudili glasovi u Banjoj Luci, gdje je Cvijanović dobila mnogo veću podršku. On je kazao da u ovom trenutku Cvijanović ima ukupno 309.201, a Ivanić 303.621 glas. Kada je u pitanju izbor predsjednika RS, Dodik je kazao da u ovom momentu on ima prednost od 12.500 u odnosu na Ognjena Tadića, kandidata Saveza za promjene.

00:05 Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS, Mladen Ivanić, izjavio je večeras u Banjoj Luci da je optimista što se tiče izbornih rezultata jer najnoviji podaci govore da je u blagoj prednosti nad kandidatom koalicije SNSD SP DNS Željkom Cvijanović. On je na konferenciji za novinare rekao da ta razlika iznosi oko 3.000 glasova, a još uvijek nisu prebrojana neka ključna mjesta kao što je Bijeljina. Predsjednik NDP, Dragan Čavić, rekao je da je prema njihovim podacima razlika još manja, a između Ognjena Tadića i Milorada Dodika vodi se mrtva trka. On je upozorio i na pokušaj prevare u Banjoj Luci jer je primjećeno da jedna osoba u plavoj Škodi mijenja kontrolni list sa birališta. Slučaj je prijavljen policiji i Čavić očekuje da će istraga biti procesionalna.

23:14 Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić rekao je da posljednji podaci te stranke pokazuju da kandidatkinja SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović vodi za oko 1.000 glasova u odnosu na kandidata Saveza za promjene Mladena Ivanića. Potvrdio je da Ivanić vodi u Bijeljini, dok u Banjoj Luci, kako je naveo, vodi Cvijanović sa „stabilnim trendom, sa 3.000 glasova razlike na manje od jedne trećine unesenih biračkih mjesta“. Kada je riječ o funkciji predsjednika RS-a, Radojičić je rekao da na obrađenih 53 posto glasova vodi kandidat SNSD-DNS-SP Milorad Dodik sa oko 52 postoglasova, dok  kandidat Saveza za promjene Ognjen Tadić ima oko 48 posto glasova. Nikola Špirić je rekao da SNSD pobjeđuje u RS prema podacima ove stranke, ali rukovodstvo objaviti pobijedu, kada bude imalo konačne rezultate za predsjednika RS-a.

- Na 105 biračkih mjesta od ukupno 266 u Banjoj Luci Željka Cvijanović ima 20.427 glasova, a Mladen Ivanić 16.564, rekao je Radojčić. 01:00 Mladen Ivanić, kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH u obraćanju javnosti oko sat vremena iza ponoći nije mogao proglasiti pobjedu. Ali, na osnovu rezultata koji dolaze kazao je da očekuje pobjedu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.