Od utorka postepeno pogoršanje vremena

Vjetar slab, južni i jugozapadni

Fena


U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme. Prijepodne, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle ili sumaglice. Vjetar će biti slab, južni i jugozapadni. Dnevne temperature kretat će se od 21 do 28 stepeni.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne, na krajnjem istoku Bosne, moguć je kratkotrajan pljusak kiše. U večernjim satima. U većem dijelu Bosne, se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature iznosit će od 10 do 15, na jugu do 17, a dnevne od 22 do 28 stepeni.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u dijelovima sjeverni, sjeverozapadne i istočne Bosne, a poslijepodne u Hercegovini, zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni. Jutarnje temperature iznosit će od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevne od 22 do 27 stepeni.

U četvrtak se očekuje oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Obilnije padavine očekuju se na jugu. Jutarnje temperature kretat će se od 10 do 18, a dnevne od 18 do 23 stepena.

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva u Bosni je mjestimično moguća slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature kretat će se od 10 do 14, na jugu do 17, a dnevne od 17 do 24 stepena.

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature iznosit će od 9 do 14, na jugu do 17, a dnevne od 19 do 24 stepeni.

U nedjelju će biti pretežno sunčano. Prijepodne, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, s maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature kretat će se od 7 do 12, na jugu do 15, a dnevne od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni, soapćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

NA VRH

Podijeli članak na