BIH

Adnan poželio laptop i da upozna Spahića, Begovića i Pjanića

Šestmilijarditi stanovnik Zemlje proslavio 15.rođendan

N.Sm

13.10.2014

Šestmilijarditi stanovnik planete Zemlje, koji je rođen 12.oktobra 1999.godine u Sarajevu, Visočanin Adnan Mević, danas je proslavio svoj 15.rođendan. Bila je ovo prilika da ga ponovo, kao i za svaki rođendan, posjete predstavnici grada Sarajeva, Ramiz Kadić pomoćnik gradonačelnika Sarajeva, te u ime Općine Visoko Edina Ferizović, pomoćnica načelnice, te brojni mediji. Ipak, stan Mevića u visočkom naselju Luke nije svaki dan pun gostiju. Ovo je jedina prilika kada se veliki broj zvaničnika okupi da bi čestitali rođendan i uručili poklone Adnanu.

Tokom ostatka godine situacija je drugačija, a u razgovoru sa Adnanom saznali smo šta je to što mu je donijela „titula šestmilijarditog stanovnika Zemlje“.  

– Ispunile su mi se brojne želje, ali i ona najveća, osim posjete Francuskoj, pet dana sam boravio u Španiji i Madridu i ispunio svoj san – bio sam gost najveće ekipe na svijetu, Real Madrida i imao priliku da se družim sa svim igračima, da upoznam svog nogometnog idola Cristiana Ronalda, a kroz druženje sa igračima moram vam priznati da me najviše oduševio Pepe, koji je skoro cijeli dan proveo u igri sa mnom, iako su imali mnogo obaveza – s ushićenjem nam je ispričao Adnan.

adnan-mevic

Adnan Mević poželio laptop i da upozna nogometne reprezentativce BiH

Ipak, kod Adnana nije sve tako sjajno. Prije dvije godine je ostao bez oca i danas živi sa majkom Fatimom, koja radi u Općini Visoko.

– Za rođendan je lijepo, dođu iz Sarajeva, dođu i iz Visokog, dođe veliki broj novinara, koji me se sjete i mimo rođendana. Žao mi je što se nakon mog rođenja nikada niko nije javio iz UN-a, Kofija Anana nikada nisam ni upoznao, a nikada nisam dobio niti neki certifikat da sam šestmilijarditi stanovnik Zemlje – kazuje nam Adnan.

Adnan je vrlodobar učenik I – b razreda ekonomske škole u Visokom,  omiljeni predmet mu je geografija, a iako je tek upisao srednju školu, Adnan zna šta je to što bi volio da radi kad odraste.

– Želja mi je upisati Saobraćajni fakultet i postati pilot. Tu su i brojne druge želje koje imam, kao i želje koje zamislim kada gasim svjećice na rođendanskoj torti, evo danas sam poželio laptop da bih bio stalno u kontaktu sa svojim online prijateljima, a pošto mnogo volim nogomet, nadam se da ću jednom imati priliku upoznati i naše reprezentatvice, Miralema Pjanića, Emira Spahića i Asmira Begovića, koji su mi najdraži u reprezentaciji – podijelio je sa nama svoje rođendanske želje Adnan Mević, šestmilijarditi stanovnik Zemlje, koji je svoj rođendana proslavio upravo na dan Općih izbora i kazao nam da je punoljetan da bi obavezno izašao i glasao.

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.