BIH

SIPA: Nisu u toku pretresi u “Bosnalijeku”

Potvrđeno “Avazu” u Državnoj agenciji

M. AŠČIĆ

5.11.2014

Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA već danima po naredbi Tužilaštva BiH vrši prkupljanje određene dokumntacije od više pravnih osoba na području Sarajevu koja se odnosi na slučaju kupovine dionica "Bosnalijeka”, ali ne radi se ni kakvim pretresima objekata ove kompanije.

Ovo je danas za “Dnevni avaz” potvrdila Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e.

SIPA radi po naredbi Tužilaštva BiH. I danas se izuzima određena dokumentacija iz pojedinih firmi, ali nisu nikakvi pretresi u pitanju niti se oni trenutno realiziraju – kaže Jozić za Avaz.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH izdalo je naredbu prema SIPA-i i Finansijskoj policiji FBiH, da na više adresa privrednih subjekata koji su bili uključeni u trgovinu dionicama kompanije "Bosnalijek" tokom 2013. godine, preuzmu dokumentaciju o trgovanju dionicama, radi utvrđivanja eventualnih nezakonitosti.

Iz Bosnalijek su za naš list još prije nekolio dana potvrdii da podržavaju rad pravosudnih institucija.

U ovom trenutku jedino možemo istaći da podržavamo aktivnosti svih državnih i pravosudnih institucija te da smo u potpunosti spremni za potrebnu saradnju. Kao vodeća farmaceutska kompanija u BiH, sa snažnom izvoznom orijentacijom, "Bosnalijek" posluje odgovorno, u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, poštujući zahtjeve profesije i ustrajavajući na kvaliteti proizvoda i usluga koje nudi na tržištu – naveli su iz ove kompanije.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.