BIH

Vlada BPK i Općina Goražde sufinansiraju proširenje kapaciteta rezervoara za vodu

Novi projekat podrške industrijskoj zoni Vitkovići

Al.B.

14.11.2014

U Goraždu je potpisan ugovor na osnovu kojeg je Vlada BPK Općini Goražde odobrila 100.000 KM na ime sufinansiranja izgradnje rezervoara za napajanje vodom industrijske zone i naselja Vitkovići. U okviru prve faze radova bit će prošireni kapaciteti postojećih rezervoara vode, te izgrađena mreža kojom će biti spojeni sa fabrikom vode u Vitkovićima i vodovodom „Starac“.

- Riječ je o veoma bitnom projektu čijom realizacijom će se stvoriti povoljniji uvjeti za razvoj industrijske zone. Očekujemo da on bude reliziran u narednih nekoliko mjeseci, ovisno od vremenskih prilika. Općina je bila aplikant za ova sredstva, koja se ubiraju iz vodnih naknada, a u narednom periodu se očekuje podrška u daljnjoj realizaciji ostalih projekata – kazao je Emir Hodović, stručni saradnik u Ministarstvu za privredu BPK Goražde.

Prema riječima načelnika Općine Goražde, Muhameda Ramovića, naglasio je da je ranije osigurana podrška za priključenje šest privrednih subjekata na sekundarnu vodovodnu mrežu u Vitkovićima, a da je ovo još jedan u nizu projekata podrške investitorima.

- Ukupna vrijednost ovog projekta je 234.500 KM. Prva faza počinje sa današnjim potpisivanjem, a mi ćemo kao Općina učestvovati sa 50.000 KM – ističe Ramović.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.