Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri mjeseca

Iznadprosječno topla te uz malo više padavina

(A. Vr.)
20.11.2014 20:05

Predstojeća zima bit će iznadprosječno topla te uz malo više oborina nego što je to zimi uobičajeno, prognozira Džavni hrvatski hidrometeorološki zavod čiji su prognostičari danas objavili tromjesečnu prognozu vremena, od decembra do februara 2015. godine.

To ugrubo može značiti kako će se i u sljedeća tri mjeseca nastaviti slični vremenski uslovi kakve imamo već više od godinu dana, jer su sva godišnja doba u posljednjih 12 mjeseci bila toplija nego što je uobičajeno uz količine oborine zamjetno veće od prosječnih, kažu u DHMZ-u, prenosi Dnevnik.hr.

Napominju da se njihova prognoza razlikuje od neprovjerenih informacija u medijima o predstojećoj zimi u našoj zemlji i širom Evrope, a koje govore o velikoj hladnoći i velikim količinama snijega.

U DHMZ-u ističu kako su moguća i kraća hladnija razdoblja, kao i kraća bezoborinska razdoblja, ali i razdoblja s lokalno izraženijim viškom oborine.

Nemoguće je, dodaju, govoriti o očekivanom tipu oborine - kiši, kiši koja se smrzava ili snijegu - jer on ovisi o stvarnoj temperaturi u nižim i višim slojevima atmosfere.

NA VRH