BIH

OPREZ Kolovozi vlažni, poledica na mostovima

Radovi na sanaciji klizišta počinju danas

Srna

13.12.2014

U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a moguća je i poledica na mostovima i ulazima u tunele, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina ima učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na dionici Mostar - Nevesinje, na lokalitetu Grebak, aktiviralo se klizište u dužini od 100 metara, pa se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Radovi na sanaciji klizišta počinju danas uz povremene obustave od 15 minuta.

Zbog izvođenja neophodnih radova, saobraćaj se jednom trakom odvija i na dionici Zvornik - Drinjača, u mjestu Đevanje.

Do ponedjeljka, 15. decembra, do 18 sati bit će obustavljen saobraćaj na desnoj obali Vrbasa u Karanovcu, od novoizgrađenog mosta prema gradu u dužini od 500 metara, zbog izvođenje radova u okviru realizacije projekta gradskog sistema vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda.

Na magistralnom putu putu M-16, dionica Karanovac - granica Republike Srpske (Federacije BiH FBiH) - Ugar u mjestu Bočac, zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Ova izmjena važi do sticanja uslova za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova, saobraćaj se povremeno odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj Vukosavlje - granica Republike Srpske - FBiH - Karuše na dionicama Šešlije -Johovac i Johovac - Rudanka režim saobraćaja danas je izmijenjen, tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta od 7 do 13 sati.

Saobraćaj se, zbog klizišta odvija jednom kolovoznom trakom na dionici Klašnice - Prnjavor u mjestu Čardačani, na dionici Ukrina - Gornja Vijaka, te na dionici Karanovac - Mitrović.

U Federaciji BiH zbog aktiviranja klizišta obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija u Babajićima. U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.