BIH

Novogodišnji paketići za djecu povratnika u Međeđu

Učenici goraždanske srednje škole "Enver Pozderović" obradovali mališane

Al.B.

26.12.2014

Vijeće učenika Mješovite srednje škole (MSŠ) "Enver Pozderović" iz Goražda posjetili su mališane u povratničkom naselju Međeđa kod Višegrada. Human gest goraždanskih srednjoškolaca i njihovih nastavnika izazvao je radost u mjestu u kojem se ona rijetko osjeti.

deda-mraz-u-medjedji

Foto: A. Bajramović

- Pod motom "Da budemo dio promjena koje želimo da vidimo oko nas" danas smo boravili u Međeđi, u područnoj školi Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Višegrada, koju pohađaju djeca povratničkih porodica. Sa novogodišnjim paketićima i paketima sa prehrambenim artiklima i odjećom, obradovali smo 13 učenika od prvog do petog razreda - kazala je Nermina Karahmetović, pedagog MSŠ "Enver Pozderović".

dolazak-u-medjedju

Foto: A. Bajramović

Inače, cijeli decembar protiče u duhu humanosti, uz akcije učenika čiji je cilj da u vrijeme praznika onima kojima je to potrebno pokažu da nisu sami.

ucesnici-akcije-sa-malisanima-u-medjedji

Foto: A. Bajramović

- Uspješno smo realizovali i akciju prikupljanja sredstava za liječenje Goraždanke Ajne Pršeš. Prikupili smo 983,70 KM koje smo uplatili na račun njenih roditelja. Ajni želimo brzo ozdravljenje i povratak u Goražde - dodala je Karahmetović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.