BIH

Škaljić i Đonlagić: Nije bilo zahtjeva za otpremninom

Povodom objavljenih informacija u nekoliko medija

N. K.

21.1.2015

Povodom objavljenih informacija u nekoliko medija o navodnom zahtjevu Fehima Škaljića i Mirsada Đonlagića za isplatu 30.000 KM, oglasili su se pomenuti članovi SBB-a te objasnili situaciju o njihovom penzionisanju i pravu iz toga statusa.

"Penzionisani smo na osnovu ispunjenih uslova od 40 godina radnog staža i 65 godina života. To smo učinili prije ostvarivanja statusa profesionalnog poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH. U tom smislu naš zadnji poslodavac je bio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine.

To pravo ostvarujemo s danom 9.12.2014.godine, te je jasno da nam otpremnine može isplatiti samo zadnji poslodavac, odnosno Parlament Federacije Bosne i Hercegovine i to u iznosu od cca. 13,000 KM.

Potpuno je jasno da ne postoji naš zahtjev za isplatu od 30,000 KM, jer su naša prava već rješena na federalnom nivou. S toga smatramo zaista nepotrebnim insinuacije i napad na naš dignitet, makar iz razloga što smo i mi i SBB više puta pokazali i zakonski inicirali ukidanje privilegija za političare i tom smislu ćemo vrlo brzo ponuditi nekoliko zakonskih prijedloga", stoji u saopštenju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.