BIH

Na Jahorini sve staze u funkciji: Visina snijega 140 centimetara

Nastavljeno noćno skijanje

Fena

3.2.2015

Visina snijega na Jahorini jutros iznosi 140 centimetara, a iz Olimpijskog centra Jahorina javljaju da su staze uređene i spremne da dočekaju sve skijaše.

Ova zimska sezona donijela je idealnu količinu i kvalitet snijega koji su omogućili uslove za zimske aktivnosti. Prirodne padavine su dovoljne, ali sistem za vještačko osnježavanje u funkciji je svaku večer, kada su odgovarajući temperaturni minusi, jer je cilj osigurati skijanje tokom cijele zimske sezone.

Danas je na Jahorini u funkciji vertikalni transport i omogućava skijanje na svim stazama. Šetnje na čistom vazduhu, panoramske vožnje šestosjedom, vožnja motornim sankama i mnogi drugi sadržaji zasigurno privlače veliki broj posjetilaca na ovu planinu, koja pored vanjskih aktivnosti na snijegu nudi odličnu ponudu smještaja u hotelima.

jahorina-skijanje-1

Iz Olimpijskog centra Jahorina navode da je u februaru planirano pružanje usluge vožnja paraglajdingom, ukoliko to omoguće vremenske prilike. Trenutno je na Jahorini prisutan veliki broj posjetilaca iz Turske, a sredinom februara su kapaciteti već skoro popunjeni u svim hotelima, kada najveći broj posjetilaca dolazi iz Srbije.

Nastavljeno je i noćno skijanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.