BIH

Vanredni izbori za načelnike općina Živinice i Kalesija

Briačka mjesta otvorena na vrijeme

Autor:Fena

22.2.2015

Biračka mjesta u opštinama Živinice i Kalesija gdje se održavaju vanredni izbori za načelnike ovih opština otvorena su na vrijeme.

U Živinicama je otvoreno 87 biračkih mjesta na kojima imapravo glasa 53.4333 birača, dok je na području opštine Kalesija otvoreno 51 biračko mjesto na kome pravo glasa ima 32.297 birača. Glasanje u ovim općina odvija se od 7 do 19 sati.

Izbori se održavaju, jer su bivši načelnici Hasan Muratović (Živinice) i Rasim Omerović (Kalesija) podnijeli ostavke nakon što su na posljednjim opštim izborima izabrani za poslanike u Parlamentu Federacije BiH.   

Za vanredne izbore za načelnika opštine Živinice kandidovalo se šest kandidata, od kojih su dva nezavisna - Osmo Forčaković i Salih Durić.

Kandidat SDA je Asim Aljić, sadašnji vršilac dužnosti načelnika opštine, Socijaldemokratske partije Fahir Spahić, dok je Savez za bolju budućnost kandidovao Fahrudina Pašića, a Demokratska fronta Asmira Agića.

Za načelnika opštine Kalesija kandidat SDA je Nedžad DŽafić, a Socijaldemokratske partije Muhamed Osmanović, javili su federalni mediji.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.