BIH

Stotinu radnika iz engleske kompanije "Colt" volontirali u Trebinju

Rekonstruisali svlačionice Omladinske škole "Leotar"

P. M.

9.5.2015

Oko stotinu radnika iz engleske kompanije "Colt" boravilo je danas u Trebinju na jednodnevnom izletu.

Oni su ovaj izlet iskoristili da svojim volonterskim radom pomognu na uređenju prostorija omladinske škole fudbala "Leotar".

fudbal-4

Prema riječima Milana Tomanovića, potpredsjednika FK "Leotar", radnici volonteri dolaze posredstvom svoje firme koja im sponzoriše sedmodnevno turističko putovanje, uz obavezu da jedan dan svog putovanja posvete humanitarnom radu.

fudbal-2

- Slovenačka agencija "Demako", koja organizuje putovanje, uplatila je 5.000 KM za neophodni materijal za rekonstrukciju svlačionica Omladinske škole "Leotar" - rekao je Tomanović.

Džejson Saliven, predstavnik firme "Colt" objasnio je da firma nagrađuje svoje najbolje radnike turističkim putovanjem.

fudbal-1

- Pored toga što putujemo, možemo da učinimo i nešto korisno za lokalnu zajednicu. Ovim volonterskim radom želimo da pokažemo da postoji svijet koji se brine o klincima u Trebinju i da u njima vidimo buduće uspješne sportiste - istakao je Saliven i dodao da su radnici osim Engleza pripadnici i drugih nacija.

fudbal-7

U Trebinju je osim Engleza bilo i 25 Indijaca, a jedan od njih,  Amid Gipta, koji je iz Nju Delhija, kazao je da svakodnevno radi za računarom, tako da mu je dobro došao fizički rad te da je učinio dobro djelo pomažući klincima.

U ovaj projekta je uključen FK, Omladinski klub i ženski fudbalski klub “Leotar”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.