BIH

AKCIJA RUBEN Određen pritvor za šest uhapšenih osoba, za dvije odbijen

Okružni sud u Banjoj Luci

Fena

9.5.2015

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je pritvor za šest osoba uhapšenih u akciji "Ruben“, dok za dvojicu pritvor nije određen - potvrdila je danas glasnogovornica ovog tužilaštva Dragica Tojagić. 

Specijalno tužilaštvo RS-a je jučer zatražilo pritvor za osam uhapšenih u akciji "Ruben“ i to Latifa Hukića, Samira Redžića, Muharema Borovca, Omera Topovčića, Mehmeda Husakovića, Abdulaha Pašića, Aliju Plehandžića i Ibrahima Turkušića. 

Pritvor nije određen za Mehmeda Husakovića i Abdulaha Pašića, precizirala je Tojagić navodeći da će Specijalno tužilaštvo RS-a uložiti žalbu. 

Pripadnici MUPRS-a su 6. maja, tokom pretresa, koji su po nalogu Specijalnog tužilaštva izvršeni na području RS-a, lišili slobode 31 osobu zbog postojanja osnovane sumnje da su nabavljali oružje, minsko-eksplozivna sredstva i drugo vojno oružje radi vršenja terorističkih akata na institucije RS-a i predstavnike tih institucija.

Tokom pretresa oduzeta je i određena količina naoružanja, municije, uniformi, propagandnog materijala i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela, saopćio je jučer šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost Specijalnog tužilaštva Darko Ilić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.