BIH

NAKON TRI DANA Hanefija štrajk glađu prekinuo do petka

Potpisan novi kompromisni sporazum

Autor:E. HALIMIĆ

16.9.2015

14:23 Hanefija Bulutović je nakon tri dana i dvije noći neprespavane noći prekinuo štrajk glađu nakon što je sa Upravom Hidrogradnje dogovorio kompromisno rješenje. 

- Hanefija se trenutno zajedno sa predstavnicima Hidrogradnje nalazi kod notara gdje se potpisuje novi kompromisni sporazum. Međutim prema novom sporazumu Hanefija je svoj štrajk prekinuo do petka, za kad je predviđena prva isplata određenih sredstava, a ako ta sredstva ne budu isplaćena Hanefija će nastavitištrajk - kazao je za “Avaz” Haris Bulutović.

11:44 Hanefiji Bulutoviću ljekari na KUM-u dali su infuziju i injekcije, te mu je ponovo predložena hospitalizacija koju je on odbio i potom se opet vratio u prostorije  "Hidrogradnje".

10:38 Sastanak predstavnika uprave i dalje pregovara sa pravnom službom. Čekajući rezultate sastanka Hanefiji Bolutoviću je pozlilo. Sin Hanefije pozvao je Hitnu pomoć. Ljekar je konstatovao da je Hanefija kolabirao te je nakon pretraga ustanovljeno da hitno mora  biti prebačen na UKCS.

09:05 Sastanak Hanefije Bulutovića sa v. d. direktorom "Hidrogradnje" Emirom Alikadićem i rukovodećim kadrovima završen je. Nikakv dogovor nije postignut.

- Ja sam tokom sastanka v. d. direktoru i ostalim rukovodećim kadrovima ponudio kompromisno rješenje, a direktor trenutno pregovara sa pravnom služno da vide jesu li u mogućnosti udovoljiti mom prijedlogu - kazao je Hanefija.

08:49 Hanefija Bulutović, penzionisani radnik “Hidrogradnje”, danas je ušao u treći dan svog štrajka glađu.

Nakon dva dana štrajka glađu v. d. direktor "Hidrogradnje" Emir Alikadić tokom jučerašnjeg dana ponudio je sastanak kojem će pored njega i Hanefije prisustvovati i ostali rukovodeći kadrovi, a na kojem će se sagledati trenutna situacija i ponuditi neko rješenje. 

Sastanak je počeo jutros, a Hanefijin sin Haris zamoljen je da ne prisustvije sastanku jer je, kako kažu, previše je nervozan.

- Otac mi je, prenio da su uposlenici "Hidrogradnje" jučer pokušali iskoristiti moje odsustvo i zaprijetili su ocu policijom, pokušali su izvršiti pritisak na njega da ga udalje iz kabineta direktora i prostorija "Hidrogradnje". Međutim, on im je rekao da neće po cijenu života napustiti kabinet, nakon čega su oni, izgleda, odustali od toga. Što se tiče današnjeg sastanka mene su zamolili da ne prisustvujem  tako da je otac sam na sastanku - kazao je Haris Bulutović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.