BIH

ZENICA Od sutra totalna obustava saobraćaja na pojedinim dionicama u gradu

Zbog nanošenje asfaltnog sloja na kolovoznim površinama Bulevara Eze Arnautovića

Autor:D. Pa.

24.2.2016

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Grad Zenica obavještavaju učesnike u saobraćaju i građane da je u toku nanošenje asfaltnog sloja na kolovoznim površinama Bulevara Eze Arnautovića.

Tim povodom, narednih dana planirana je totalna obustava saobraćaja na sljedećim dionicama i to u četvrtak od 6 do 18 sati na dijelu bulevara od Drvenog mosta do raskrsnice bulevara i ulice Jalijski put. Potom se u petak od 16 sati sve do nedjelje do 18 sati zatvara dio bulevara od kružnog toka Bojin Vir do kružnog toka Drveni most, kao i od kružnog toka Drveni most do raskrsnice sa ulicom Jalijski put.
 
Zbog zatvaranja ovih dionica saobraćaj sa mosta i iz kružnog toka usmjerit će se prema centru grada, a valja istaći kako će u toku asfaltiranja biti zatvoren izlaz priključnih ulica prema bulevaru (Odmut, Londža, Mujagića sokak, Sejmenska, Jalijski put, op.a.).

Putnički saobraćaj-autobusne linije će, kod asfaltiranja saobraćajnih traka, biti preusmjeren preko kružnog toka Talića Brdo i ulicom Talića brdo.

Sve izmjene će biti adekvatno obilježene  odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom, a izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od sutra sa početkom u 6 sati i trajat će do okončanja posla na navedenoj dionici.

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Grad Zenica mole za razumijevanje i apeluju na  učesnike u saobraćaju da maksimalno poštuju  privremenu gradilišnu signalizaciju, te izbjegavaju pomenute dionice odnosno da maksimalno koriste alternativne putne pravce.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.