BIH

Ministar Nenadić sa predstavnicima međunarodnih organizacija u BiH

Upoznavanje sa rješenjima iz Prijedloga Zakona o državnoj službi

Fena

1.7.2016

Upoznavanje međunarodnih organizacija sa rješenjima iz Prijedloga Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo, bio je povod jučerašnjeg sastanka ministra pravde i uprave Kantona Sarajevo Marija Nenadića s predstavnicama Delegacije Evropske unije u BiH, OHR-a i OSCE-a.

Ministar Nenadić je podsjetio da je Skupština KS na sjednici u aprilu utvrdila Nacrt zakona o državnoj službi u KS-u te donijela zaključak da se o njemu provede javna rasprava u trajanju od 30 dana.

Predstavnici međunarodnih organizacija u BiH su pohvalili konsultacijski proces koji trenutno provodi Ministarstvo pravde i uprave KS sa njihovim organizacijama, i ujedno dali stručni doprinos u odnosu na važeće međunarodne propise.

Iznesene su i određene sugestije oko pojedinih rješenja na koje su ukazali predstavnici međunarodnih organizacija, a na koje će Ministarstvo obratiti posebnu pažnju, sve u cilju izrade preciznijih odredbi u zakonu koje će ujedno otkloniti eventualne dileme i probleme u primjeni zakona.

Ministarstvo pravde i uprave je na taj način iskazalo spremnost da prihvati predložena rješenja uz puno uvažavanje svih i domaćih ali i stranih relevantnih partnera prilikom izrade teksta Zakona o državnoj službi u KS-u, saopćeno je iz Press službe KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.