BIH

Laž stoljeća| U Prečkom polju ništa novo: Gradilište „Buroj Ozone Cityja“ zarasta u travu

Piše: E. Trako

4.7.2017

U Prečkom polju kod Trnova, na gradilištu „Buroj Cityja“, koje to nije, došlo je do određenih, iz perspektive Ismaila Ahmeda, direktora kompanije „Buroj International Group“, grandioznih pomaka - postavljeni su, naime, putokazi kako doći do Prečkog polja.  

Ko i šta opstruira

Nedavno su po cijelom Sarajevu oblijepljeni i bilbordi o prodaji nekretnina u „Buroj Cityju“, a odnedavno i table. Reporteri „Dnevnog avaza“ posjetili su Prečko polje i uvjerili se da se nije maklo dalje od šest izlivenih temelja i kamena temeljca, koji polako već zarastaju u travu.


Table s putokazom postavljene nedavno

- Prema našem planu, gradit će se 300 vila, četiri hotela, restorani, fontane... Sve će to biti smješteno u centru kompleksa i završeno do 2020. godine - govorio je 17. septembra prošle godine Ismail Ahmed, najavljujući postavljanje temeljca za grandiozni projekt.

I dok vlastima bliski portali plasiraju žalopojke navodnih investitora da će, tobože, napustiti Bosnu i Hercegovinu, jer neko “opstruira njihove milionske investicije”, nejasno je zašto se u Prečkom polju ne nastavi s gradnjom famoznog „Buroj Cityja“ i ko ih to opstruira?

Ista poruka

Na zvaničnoj stranici kompanije i dalje piše ovako: „Najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi bit će izgrađen u Trnovu, Bosni i Hercegovini“.

Na svečanosti polaganja kamena temeljca, kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici Trnova, Sarajevskog kantona i Federacije, najavljeno je da će se u sklopu turističkog grada nalaziti i međunarodna bolnica i tržni centar te da će sve biti završeno do 2020. godine.  

A kad se očekuje početak radova?  

Nedostupni načelnik  

- Birani pretplatnik trenutno je nedostupan. Molimo pokušajte kasnije - jedini je glas u posljednjih desetak dana koji čujemo kada pokušamo dobiti Ibru Berila (SDA), načelnika općine Trnovo, koji je nedavno izjavio kako on “nema ništa više s tim i da je za sve krivo Vijeće ministara koje nije raspisalo tender u potrazi za firmom koja će kopirati ugovore“?!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.