BIH

Brnabić: Srbija želi nastavak plodotvorne suradnje sa BiH

Srna

4.9.2017

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić prenijela je danas visokom predstavniku za BiH Valentinu Inzku da Srbija želi nastavak plodotvorne suradnje sa BiH, koju vidi kao jednu od značajnih ekonomskih partnera.

Tokom susreta na marginama bledskog "Strateškog foruma", Brnabiće je naglasila da je Srbija zadovoljna zbog dobre ekonomske suradnje sa BiH i činjenice da spoljnotrgovinska razmjena konstantno raste.


Ona je dodala da saradnja može biti unaprijeđena povećanjem investicija, realizacijom infrastrukturnih projekata i zajedničkim nastupom na trećim tržištima, prije svega kada je riječ o namjenskoj i građevinskoj industriji, saopćeno je iz Kancelarije za medije premijerke Srbije.


Brnabić očekuje dalje inteziviranje političkog dijaloga na svim nivoima sa BiH, te dodala da se nada nastavku uzajamne podrške na putu evropskih integracija dvije zemlje.


Tokom susreta bilo je riječi o situaciji u regionu, a Brnabić i Inzko su se saglasili da je za razvoj zapadnog Balkana važna politička stabilnost i učestali dijalog kojim će biti rješavana otvorena pitanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.