BIH

Budžet OSA-e oko 35 miliona KM!

S. D.

8.11.2017

Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH razmatrala je i utvrdila Prijedlog budžeta OSA-e za 2018. godinu, potvrdio je novinarima u Sarajevu privremeni predsjedavajući Komisije Bariša Čolak (HDZBiH).  

- Budžet OSA-e za narednu godinu planiran je u iznos od oko 35 miliona KM - potvrdio je Čolak, dodajući da se radi o javnom dokumentu koji će biti dostupan javnosti i da se iznos budžeta ne razlikuje mnogo u odnosu na prethodnu godinu.

Čolak je pojasnio da će ovaj prijedlog biti upućen Ministarstvu finansija i trezora BiH te Predstavničkom i Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Odgovarajući na novinarsko pitanje kada će Komisija početi raditi u punom kapacitetu, odnosno kada će biti imenovan nedostajući član u Komisiji, te imenovan stalni predsjedavajući, Čolak je izrazio nadu da će na narednoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH neke stvari biti jasnije, jer smatra da su oba doma PSBiH trebala biti obaviještena o svemu što se događalo.

- Nadam se da će se na Predstavničkom domu u potpunosti ispoštovati odredbe Zakona o OSA-i te da ćemo u periodu koji je pred nama što prije imati i predsjedavajućeg Zajedničke komisije iz reda opozicionih stranaka - pojasnio je Čolak.

Dodao je i da ne može tvrditi kada će se to dogoditi, ali smatra da bi u dva mjeseca, koliko bi Čolak privremeno trebao obavljati tu dužnost, ovo pitanje trebalo riješeno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.