BIH

Na šta Agencija za vodno područje Save troši pare: U kafanama spiskali 18.129 KM

Delić: Častili se i po marketima i trgovačkim centrima

Piše: M. AŠČIĆ

29.1.2018

Agencija za vodno područje rijeke Save na čijem čelu je direktor Sejad Delić, visokorangirani kadar SDA, potrošila je lani samo na usluge reprezentacije čak 18.129 maraka, otkriva „Avaz“.

Čak 104 ugovora

Pokazao je to zvanični dokument koji je objavljen 25. januara na Portalu javnih nabavki pod nazivom „Godišnje obavještenje o dodjeli ugovora za neprioritetne usluge“. Prema ovim dokumentima, u „neprioritetne usluge” spadaju i posluživanja u restoranima.

Tako je rukovodstvo ove agencije sa sjedištem u Sarajevu, koja ima budžet desetak miliona maraka, a nadležna je za zaštitu građana od poplava, hiljade maraka narodnog novca trošilo po konobama i restoranima, prikazujući sve kao usluge reprezentacije.

Zaposlenici i čelnici Agencije tako su, a što dokumenti i potvrđuju, jeli i pili, kupovali, častili se po raznim marketima, trgovačkim centrima, ćevabdžinicima, pivnicama, konobama, restoranima... Prikazana su čak 104 ugovora o javnim nabavkama „neprioritetnih usluga”.

Između ostalog, samo u ugostiteljskom objektu „Buffet Fantasy“ potrošeno je od aprila do novembra prošle godine tačno 9.500 maraka, a budžetski novac nije se štedio ni u sarajevskoj pivnici HS, travničkoj ćevabdžinici „Hari“, zatim konobama „Titanik II“, „Slapovi“, „Tišina“, „Šadrvan“....

Zvanični dokument o dodjeli ugovora za „neprioritetne usluge” objavio Portal javnih nabavki

Dva računa 334 KM

U konobi „Tišina“ u februaru i maju prošle godine potrošeno je ukupno 334 KM za samo dva računa.

Trošilo se izdašno i u restoranima „Dubrovnik“, „7 šuma“, „Vozač“, „Lovački dom“,“Pod lipom“, „Stare vrbe“, „Plaža“, „Brajlović, „Bentbaša“, „Kostelski buk“... U prelijepom ambijentu „Kostelskog buka” nadomak Bihaća, naprimjer, samo za iće i piće 24. avgusta i 27. septembra 2017. godine plaćen je ceh od 260 KM.

Plaćalo se i u Ljubljani

Nije se samo razbacivalo po BiH nego i u inozemstvu. Tako je samo jedan račun u restoranu „Zlatna ribica“ u Ljubljani podmiren u iznosu od 138 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.