MUP podnio prijavu Tužilaštvu protiv jedne osobe nakon fizičkog obračuna na sjednici SDA u Livnu

A. KAMBER
31.01.2018 16:41

Foto: Zgrada u kojoj je došlo do obračuna

Portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak je za avaz.ba potvrdio da se u utorak, oko 14 sati, dogodio incident u ulici Kalajdžinica, u zgradi u kojoj je smještena livanjska SDA, gdje je jučer održana sjednica. 

Prema njegovim riječima, PU Livno zaprimila je dojavu od Hitne medicinske pomoći Livno da su povrijeđene dvije osobe, od kojih je jedna muška, rođena 1961. godine u Golinjevu, općina Livno i druga ženska, rođena 1979. godine u Livnu, te da im je ukazana medicinska pomoć.

Radi se o vijećnicima SDA, Esadu Bajraktareviću i Aiši Jarebica, koji su povrijeđeni i  koji su sa zakašnjenjem došli na današnju sjednicu Općinskog vijeća Livno.

 - Operativnim radom na terenu, došlo se do saznanja da je N. D., rođen 1971. godine u Livnu, nastanjen u Livnu, jedan od sudionika incidenta te da je priveden i saslušan u policiji, nakon čega je protiv njega podnesen izvještaj nadležnom Tužilaštvu. Prema informacijama koje imamo, N. D. je sinoć oko 19 sati odveden i u Kantonalnu bolnicu u Livnu jer, navodno, ima određenih psihičkih problema. Šta je povod incidentu, za sada se istražuje - kazao je Vrdoljak.

Tagovi

Livno SDA
NA VRH