BIH

Radovan Vuković najavio da će SNSD podržati Prijedlog zakona o koncesijama

Srna

7.2.2018

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Vuković izjavio je večeras da Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama tretira izuzetno važnu oblast u kojoj je bilo dosta problema i da će Klub poslanika SNSD-a podržati ovaj zakon.

Vuković je tokom skupštinske rasprave rekao da u predloženom aktu ima dosta dobrih stvari, a da se one, koje se pokažu loše, vremenom mijenjaju. 

On smatra da elektroprivredna preduzeća nemaju kao do sada potrebe da prave svoje pravilnike o načinu plaćanja koncesione naknade, kao i da je dobro što je predviđeno povećanje koncesione naknade za termoelektrane i hidroelektrane.

- Dobro je što se lokalnim zajednicama ta naknada plaća 95 posto i to je za lokalne zajednice više nego što je do sada bilo - kazao je Vuković.

Poslanik SRS Republike Srpske Milanko Mihajilica ocijenio je da je ovaj zakonski prijedlog smišljen u interesu krupnog kapitala.

Prema njegovim riječima, da je bila dobra namjera predlagača ovog zakona da se uredi oblast koncesija, "predložio bih ga davno".

- Da ste imali političke volje i odgovornosti, davno biste sistematski uredili to pitanje. Više puta smo ukazivali na brojne slabosti u ovoj oblasti. Najmanje koristi od prirodnih bogatstava imaju građani na čijem se područjima oni nalaze i budžeti - pojasnio je Mihajilica.

Poslanik koalicije "Domovina" Admir Čavka naveo je da ovaj zakon treba ozbiljno shvatiti i da se prema koncesijama treba odnositi domaćinski.

- Postoji interes stranaca da ulažu na cijele prostore BiH i zato treba imati dobre zakone. Žao mi je što načelnici opština nisu imali prilike da daju mišljenje i sigurno bi time imali i bolja rješenja - naveo je Čavka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.