SARAJEVO

Policijski službenici Direkcije održali obuku na temu "Zaštita VIP osoba i delegacija"

Avaz.ba

19.3.2018

U periodu od 12. do 19. marta u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH održana je obuka za zaposlenike Uprave Grada Sarajeva – Odjeljenja za kabinetske poslove i protokolarne poslove.

Obuka na temu ''Zaštita VIP osoba i delegacija'' organizirana je na zahtjev gradonačelnika Grada Sarajeva, a predavači su bili policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.  

Tokom ove sedmodnevne intenzivne obuke, službenici Direkcije predstavili su modele pratnje i zaštite VIP osoba i delegacija, te su pored teorijskog dijela podijelili i svoja iskustva i primjere iz prakse.

Ovom prilikom, Direkciju je posjetio gradonačelnik Grada Sarajevo Abdulah Skaka, koji se zahvalio direktoru Direkcije i policijskim službenicima koji su proveli ovu obuku na profesionalan način. ''Direkcija je prepoznata kao moderna policijska agencija koja u svom radu implementira savremene policijske prakse, te sam uvjeren da će ova obuka biti samo jedna u nizu zajedničkih aktivnosti, posebno kada je u pitanju usavršavanje kadrova i usvajanje novih znanja'', kazao je gradonačelnik Skaka.

Direktor Direkcije Mirsad Vilić i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka su, po završetku obuke, polaznicima uručili ceritifikate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.