REAKCIJE

Odgovor Galijaševiću: Prestanite nas vrijeđati i omalovažavati

S. D.

23.3.2018

Savez sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini reagirao je na autorski tekst Dževada Galijaševića, objavljenog u jednim dnevnim srbijanskim novinama, objavljenim pod naslovom „Bezbjedonosne strukture u BiH su kao brod ludaka bez kormilara“.  

U ovom sindikatu smatraju krajnje neprimjerenim i uvredljivim naslov iza kojeg Galijašević plasira svoje stavove o policijskim agencijama u našoj zemlji.

- Savez sindikata policijskih organa u BiH, koji predstavlja uposlene u policijskim organima BiH, ne želi se upuštati u procjenu stručnih kompetencija pomenutog autora teksta, međutim smatra nedopustivim vrijeđanje i omalovažavanje, te narušavanje ugleda policijskih agencija te njihovih uposlenika, koji svojim radom doprinose sigurnosti svih građana na području BiH te uživaju ugled međunarodnih policijskih agencija.

S tim u vezi, ukoliko se u narednom periodu nastavi sa vrijeđanjem, omalovažavanjem i narušavanjem ugleda uposlenih u policijskim agencijama, Savez sindikata će preduzeti sve zakonom dopuštene mjere i radnje s ciljem zaštite digniteta policijske službe i samih uposlenih u policijskim agencijama - naveli su iz Saveza sindikata policijskih organa u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.