"NEDJELJOM U 2"

Enis Bešlagić: Nas u Bosni prvo nauče ko je Srbin, musliman ili Hrvat

Večernji list

25.3.2018

U ovosedmičnoj emisiji Nedjeljom u 2 gostovao je Enis Bešlagić. S voditeljem Aleksandrom Stankovićem razgovarao je o Istanbulskoj konvenciji i političkoj situaciji u BIH.

Stanković ga je prvo pitao o Istanbulskoj konvenciji, odnosno, o događanjima u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko sedmica, prenosi Večernji.hr.

Naglasili su da je BIH ratificirala Istanbulsku konvenciju prije pet godina. Bešlagić je na to rekao da je BIH očito u nekim pitanjima godinama ispred Hrvatske:

Istanbulska, fiskalizacija i sl. Stanković ga je upitao što se događa s WC-ima u BIH, koliko ih sad ima i za koliko rodova? Bešlagić je naglasio da se ništa nije promijenilo. Smatra da su odvojeni WC-i samo trošak gazdama kafića.

- Možda bi trebali napraviti samo jedan hodnik s pisoarima i WC-ima, rekao je Enis Bešlagić je nastavio i s tim da u BiH nije problem rod.

- Nas u Bosni prvo nauče jesi li Srbin, musliman ili Hrvat. Nemamo problema s roditeljem broj 1 ili roditeljem broj 2.

Također, izjavio je da se u BiH ne smiješ o ničemu očitovati. Zahvalio se Stankoviću i HRT-u na tome što je mogao izraziti svoje mišljenje potpuno slobodno i to što nisu ništa 'zaspinali'.

Bešlagić se jučer obratio i svojim pratiteljima na Instagramu. Njegov rat s političkom elitom BIH proširio se i na bosanskohercegovačke medije koji ga optužuju za govor mržnje. Ovom objavom im daje odgovor:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.