BIH

Oglasili se iz JP "Ceste FBiH" povodom jučerašnjeg incidenta

Avaz.ba

3.4.2018

Nakon jučerašnjeg incidenta koji se desio u prostorijama JP "Ceste Federacije BiH'', u ulici Terezija 54, kojom prilikom su teško povrijeđena dva uposlenika, iz ovog preduzeća reagirali su saopćenjem za javnost.

- Nepoznati napadač je jučer u 11.15 sati nanio fizičke povrede D. Treboviću, bivšem direktoru za pravne i ekonomske poslove u JP "Ceste FBiH", trenutno angažiranom na poziciji stručnog saradnika za plan i analizu. Ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede, nakon čega je povrijeđeni prebačen na Maksilofacijalnu kliniku KCUS-a na daljnje liječenje. Stanje povrijeđenoga je i dalje teško i indicirana je potreba za operativnim zahvatom. Prilikom napada, u nastojanju da spriječi daljnje eskaliranje sukoba, hladnim oružjem je povrijeđen i uposlenik E. Skenderagić, koji je zadobio tri ubodne rane. Isti je, također, prebačen u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje mu je ukazana neophodna pomoć i zadržan je na opservaciji - saopćeno je iz JP ''Ceste Federacije BiH''.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, o čemu je obaviješten i tužilac Tužilaštva KS. 

- Identitet napadača je utvrđen pomoću snimaka s nadzornih kamera, a, prema najnovijim informacijama kojima raspolažemo, potraga za počiniocem je u toku. JP ''Ceste Federacije BiH'' d.o.o. s Upravom na čelu najstrožije osuđuje ovakav nemili događaj i ističe da isti nije povezan s poslovanjem ovog javnog preduzeća. Transparentnost u radu i odnosu s našim ciljnim javnostima i postupanje u skladu sa zakonom datim ovlastima i funkcijom JP ''Ceste FBiH'' su od primarnog značaja za nas te će tako ostati i ubuduće - saopćeno je iz JP ''Ceste FBiH''. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.