SUD BIH

Potvrđena optužnica u predmetu Hoti i drugi

Fena

4.4.2018

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Elhamija Hotia kojom se tereti da je počinio krivično djelo organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje ljudi, a optuženi Đenit Rahimić, Dritona Fetai i Samjuel Šabani za organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata u vezi s krijumčarenjem ljudi.

U optužnici se navodi da je optuženi Elhami Hoti na području Bosne i Hercegovine organizirao grupu za izvršenje krivičnog djela krijumčarenja ljudi, čiji su pripadnici bili Đenit Rahimić i I. S. s područja BiH, a koji su kao članovi grupe djelovali od početka novembra 2017. godine.

Prema tužbenim navodima, Driton Fetai i Samjuel Šabani iz Hrvatske, koji su kao članovi grupe djelovali od početka februara 2018. godine, su zajedno s osobama s područja Turske, Srbije i Francuske, radi sticanja protivpravne imovinske koristi na području BiH omogućavali nezakonit boravak migrantima s Kosova, Albanije i Irana, saopćeno je iz Suda BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.