DRUŠTVO

Brezanki Adeli Kostić neophodan novac za liječenje

Az. K.

5.4.2018

Brezanka Adela Kostić, rođena 1999. godine, oboljela je od Ewing sarcoma infiltraticum ossis bolesti, a za njeno liječenje potrebna su novčana sredstva koja porodica Kostić nije u mogućnosti osigurati.  

Adela je 11. januara ove godine primljena u bolnicu, žaleći se na pojavu i rast tumefakta, izraslina na koži veličine jajeta, te bol u lijevoj potkoljenici. U bolnici je zadržana, a operativni zahvat urađen je 15. januara, a uzorci su poslani na obradu u Zagreb i Sarajevo.

Kostić je puštena na kućno liječenje uz propisane lijekove, korištenje štaka za kretanje i previjanje rana putem patronažne službe. Nažalost, kada su rezultati obrade uzorka bili gotovi, Adeli je dijagnosticirana maligna mezenhimalna neoplazma.

Ona je do sada prošla dva ciklusa hemoterapija, a ukupno ih ima četiri, a između ciklusa je na kućnom liječenju i prima injekcije, pije lijekove i priprema se za naredni ciklus.

Svjesni situacije i nedostatka sredstava, Formu mladih Saveza za bolju budućnost Breza i "Club Magaza" Breza, u srijedu, 11. aprila, organiziraju humanitarni koncert s početkom u 20 sati. Na koncertu nastupaju Amra Halebić, Harun Mehmedagić, Mirza Šut, Šaćir Ameti, Armin Šabić, Elmedin Kadrispahić, Minel Spahović, Haris Hajdarević, Velid Nukičić i Zaim Pivić. Cijena karte je 3KM, a sav prikupljeni novac od prodaje ulaznica i pića bit će uručen Adeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.