SDP BIH

Pudarić za Avaz.ba: Mislite da će Bećirović pristati da ga se spali na lomači taštine Željka Komšića?

Avaz.ba

5.4.2018

Nakon teksta objavljenog u "Dnevnom avazu" o (ne)izvjesnoj kandidaturi Denisa Bećirovića (SDP) za člana Predsjedništva BiH, zanimljivi komentari o tome mogli su se naći na Facebook stranici Bećirovićevog stranačkog kolege Svetozara Pudarića.

U izjavi za naš portal Pudarić je izrazio sumnju da će Bećirović prihvatiti kandidaturu. Dodaje da se Bećirović našao pod velikim pritiskom.

- On je stavljen u poziciju da ne smije javno odbiti kandidaturu. Pita li se iko je li ovo pošteno prema tom čovjeku - kaže nam Pudarić, uporedivši sve s nekom vrstom prinude ili mobinga.

Smatra da u konkretnom slučaju predsjednik SDP-a, dakle Nermin Nikšić, treba biti kandidat za najviše funkcije, odnosno, kako kaže, on treba biti taj koji će ponijeti barjak.

- Zar moji drugovi misle da će Denis pristati da ga se spali na lomači taštine Željka Komšića? Trebaju biti realni ili sami skočiti u tu vatru koja je za njega naložena - poručio je Pudarić.

Podsjetimo, kako je naš list jučer pisao, Denis Bećirović poslao je prije desetak dana pismo Nerminu Nikšiću, predsjedniku SDP-a, Saši Magazinoviću, predsjedniku Glavnog odbora, i Irfanu Čengiću, generalnom sekretaru.

Bećirović je, navodno, u pismu naveo da nema ni ambiciju ni namjeru da bude kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Kako neslužbeno saznajemo, Bećirović je podvukao da sve što se u SDP-u i oko njega događa u posljednjih nekoliko mjeseci nije ni približno onome što je on govorio i čemu je težio i teži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.