ANKETA

Ova režirana akcija neće staviti mrlju na generalov otpor agresoru

A. SADIKOVIĆ

27.4.2018

Naša dopisnica izašla je na ulice Bihaća i pitala građane za mišljenje o hapšenju Atifa Dudakovića, komandanta Petog korpusa Armije RBiH.

- Bojim se da smo ponovo svjedoci političkim predizbornim igrama vladajućih struktura sa sve tri strane, koje aktualiziranjem ratnih rana žele skrenuti pažnju s poražavajuće situacije u kojoj se naše društvo trenutno nalazi. 

Što se tiče gospodina Dudakovića, za nas u Krajini, on je jedan od simbola otpora i mislim da ova režirana akcija neće staviti mrlju na otpor agresoru koji su pružili general Dudaković i njegovi saborci - kaže Malik Seferagić.


- Kao borac i ratni vojni invalid smatram da je sramotno to što se radi, da se izjednačava onaj ko nas je ubijao i onaj ko se branio. Dudaković je simbol odbrane ne samo Bihaćkog okruga već i BiH - izjavio je Jasmin Malkoč.

- Ne znam šta bih rekao, emotivan sam, kao da je dio mene tu. Sramota je da se branitelji BiH hapse. On nije išao u Srbiju i tamo napadao. Ovdje je, na svom branio BiH i svoj narod. On je simbol odbrane naše države - riječi su Nusreta Merdanića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.