BIH

Denis Bećirović potvrdio kako će prihvatiti kandidaturu SDP-a za Predsjedništvo BiH

Avaz.ba

12.5.2018

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Denis Bećirović potvrdio je kako će prihvatiti da bude jedan od kandidata SDP- za Predsjedništvo BiH.

Konačnu odluku o svom kandidatu za Predsjedništvo BiH SDP će donijeti na referendumu te stranke.

- Ne želim govoriti neistinu - čovjek mora osjećati ogroman ponos kada ga veliki broj građana države Bosne i Hercegovine smatra politički dostojnim najviše funkcije u ovoj zemlji. Ali, trudio sam se ostati čvrsto na zemlji i tokom svih ovih mjeseci niti jednom riječju ili gestom nisam saopćio bilo kakvu jednostranu vlastitu odluku. Niko u ovoj zemlji ne smije općim pretpostaviti svoje lične interese", istakao je poručivši da je ova zemlja veća od svakog pojedinca, da to uvijek moramo imati na umu i tako se moramo ponašati, poručio je Bećirević, pa nastavio:

- Zato i prihvatam da budem jedan od kandidata o kojima će se kao o mogućim kandidatima za Predsjedništvo BiH na prvom referendumu u historiji višestranačke demokratije u Bosni i Hercegovini izjasniti 42.800 građana sa članskom kartom Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Njihova odluka bit će saopćena 27. maja 2018. U drugom koraku, još važnijem, 7. oktobra 2018. svi građani Bosne i Hercegovine odlučuju ko će biti novi članovi Predsjedništva BiH, dodao je.

Bećirović je dodao da ne želi pobjeći od odgovornosti.

- Ali, u slučaju da referendumom koji će se održati od 24. do 26. maja 2018. većina građana povjerenje ukaže meni - neću pobjeći od odgovornosti. To nikada nisam radio niti sam se plašio bilo kojeg rada za svoju domovinu. I neću vas izdati! Za mene je uvijek bila velika čast i ponos biti uz našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ne postoji ništa veće", istakao je Bećirović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.