BIH

Neprimjerene poruke poslanicima SNSD-a i NDP-a upućene s adresa iz Parlamenta BiH

Fena/BNTV

14.5.2018

Klubovi poslanika Narodnog demokratskog pokreta (NDP) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNS) u Narodnoj skupštini RS u petak, 11. maja, u večernjim satima zaprimili su tri e-maila neprikladnog sadržaja, potvrđeno je iz entitetskog parlamenta.

O tome su nadležni iz Odsjeka za informacione tehnologije i tehničku podršku Narodne skupštine danas obavijestili generalnog sekretara Marka Aćića.

Klub poslanika SNSD-a zaprimio je dva, a Klub poslanika NDP-a jedan e-mail.

Sve informacije o ovim elektronskim porukama dostavljene su Ministarstvu unutrašnjih poslova RS da bi se utvrdila njihova vjerodostojnost i identitet pošiljaoca.

Iz Skupštine RS dodaju da su sva tri e-maila, navodno, upućena s adresa poslanika u Parlamentu BiH.

Klubu poslanika SNSD-a upućena su dva elektronska pisma neprimjerene sadržine sa, navodno, adrese [email protected] i [email protected].

NDP je saopćio je da je njihovo pismo upućeno sa, navodno, adrese [email protected].


Iz NDP-a navode da je "prijeteće pismo upućeno s adrese [email protected]", te traže od nadležnih provjere autentičnosti ove prijetnje:

"Na zvaničnu e-mail adresu Kluba Narodnog demokratskog pokreta (NDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske ([email protected]) dana 11. maja 2018. godine (petak) u 19.21 časova, s e-mail adrese [email protected] upućeno je prijeteće pismo.

S tim u vezi, obratili smo se generalnom sekretaru Narodne skupštine s ciljem da što prije obavijesti Ministarstvo unutrašnjih poslova i zatraži zvaničnu istragu i provjere autentičnosti ove prijetnje koja ima za cilj ograničavanje ustavnih i zakonskih prava i obaveza izabranih narodnih poslanika.

S tim u vezi, NDP očekuje brzo reagiranje nadležnih i pokretanje odgovornosti protiv pošiljaoca, te zahtijeva da ovaj klub bude što prije obaviješten o rezultatima istrage".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.