GRANIČNA POLICIJA

Otkriveno 34.500 američkih dolara i 2.500 eura na Sarajevskom aerodromu

Fena

25.5.2018

Službenici Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu za Istanbul, u četvrtak su spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 34.500 američkih dolara i 2.500 eura.

Novac je otkriven prilikom KDZ kontrole 21-godišnjeg državljanina Libije E. A. F. K., koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice, saopćili su u petak iz Granične policije BiH.

 E. A. F. K. i novac predati su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Istog dana, službenici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška otkrili su prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila Volvo, bh. registarskih oznaka, krivotvorenu dozvolu CEMT (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom prometu) i dnevnik vožnje.

Vozilom je upravljao 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine D. V., koji je kontroliran na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci. Krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti.

Istovremeno, službenici JGP Bijeljina otkrili su krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Francuske, koju je na uvid dao 60-godišnji M. S. prilikom ulaska u BiH na MGP Rača.

Državljanin Republike Srbije kontroliran je u Renaultu, nacionalnih oznaka Francuske. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenja isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, navodi se u saopćenju.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.