HUMANITARNE AKCIJE

MUP KS donirao hranu i higijenske artikle za migrante i izbjeglice u Salakovcu

Fena

25.5.2018

MUP KS donirao je hranu i higijenske artikle za potrebe migranata Izbjegličkog centra Salakovac - objavljeno je u saopćenju MUP-a.

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova KS, s ministrom Vedranom Mulabdićem na čelu, danas je posjetila Izbjeglički centar Salakovac te uručila Crvenom križu Grada Mostara donaciju u vidu prehrambenih i higijenskih artikala za potrebe migranata.

- Prije svega, ova gesta je odziv na apel Crvenog križa da se što više kantonalnih i državnih institucija uključi u prikupljanje materijalne pomoći migrantima, a s ciljem lakšeg prevazilaženja problema koje sa sobom nosi migrantska kriza. Lično bih apelirao na sve institucije da sličnim aktivnostima olakšaju boravak migrantima. Ovakvim aktivnostima uveliko ćemo osigurati i lociranje migranata na jednom mjestu, što je naravno veoma bitno za njih same, a posebno s distance svih vidova sigurnosti za naše građane - kazao je Mulabdić.

Alen Kajtaz, sekretar Crvenog križa Grada Mostara, zahvalio je ministru i MUP-u KS na donaciji.

- Ovo je vrijedna donacija koja će nam olakšati aktivnosti pripreme obroka za 179 migranata i 33 osobe, kojima je priznat status izbjeglice u BiH, a među kojima je oko 40-ero djece. Apeliramo i na druge institucije da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u aktivnosti prikupljanja pomoći za migrante - kazao je Kajtaz.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.