BIH

Sjednica Rijaseta IZBiH: Pomoć za više projekata koje realiziraju medžlisi

Fena

31.5.2018

Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića danas je održana redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici su imenovani rukovodioci službi za administrativno-pravne i ekonomsko-finansijske poslove u Muftijstvu travničkom i goraždanskom. Data je saglasnost na obrasce za izvještaj o ramazanskim aktivnostima, Pravila Studentskog centra IZ, te uvjetna saglasnost na Prijedlog pravilnika o stručnoj praksi studenata Fakulteta islamskih nauka (FIN) u Sarajevu.

Rijaset IZBiH je usvojio prijedlog raspodjele sredstava za finansijsku podršku muftijstvima iz domena Odjela za brak i porodicu i Prednacrt pravilnika o organizaciji i radu medžlisa.

Također je, na prijedlog Ureda za društvenu brigu i Uprave za ekonomske poslove, odobreno izdvajanje pomoći za više projekata koje realiziraju medžlisi IZBiH i za socijalno ugrožene kategorije društva, kao i za udruženja koja im pružaju podršku.

U okviru dnevnog reda današnje sjednice razmatrano je i više pitanja iz domena radnopravnog statusa uposlenika Rijaseta, među kojima je i davanje saglasnosti Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu za raspisivanje konkursa za izbor akademskog osoblja - nastavnika za naučnu oblast hadis i davanje saglasnosti za izbor i imenovanje direktora Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i bibliotekara i referenta na fonoteci i muzeju u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, javlja MINA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.