SAZNAJEMO

Ministar Čampara u centru seks-afere?

M. AŠČIĆ

1.6.2018

Nova afera potresa Federalno ministarstvo unutrašnih poslova (FMUP)! Sa jednog od računara uposlenice Ministarstva, navodno “bliske” ministru Aljoši Čampari, nestale su eksplicitne fotografije koje su snimljene na jednoj vikendici nedaleko od Sarajeva, otkriva “Dnevni avaz”.

Za ovo druženje znale su samo četiri osobe, ali je jedna, izgleda, kako tvrdi naš izvor u FMUP-u, ipak odlučila progovoriti te se o tome već danima šuška u ovoj instituciji.

Gdje su slike

Glavni akteri afere su, prema navodima uposlenika, Čampara i jedna uposlenica ovog ministarstva (identitet poznat “Avazu”), s kojom je ministar u “odličnim” odnosima i vrlo često zajedno provode slobodne aktivnosti i poslije radnog vremena.

No, afera s eksplicitnim fotografijama, na kojima se, navodno, nalaze Čampara i bliska mu uposlenica FMUP-a, otkrivena je tek nakon što je ovoj službenici nedavno hakiran računar u sjedištu ove institucije, a slikama se izgubio svaki trag. Ona je, navodno, čuvala fotografije na računaru, a nestale su i “škakljive” poruke i fotografije koje su razmjenjivali Viberom s obzirom na to da je ovu aplikaciju imala instaliranu i na računaru.


O ovoj aferi već danima bruje uposlenici FMUP-a, jer se Čampara, kako kažu, prepao da će nestale fotografije vrlo brzo završiti u javnosti. Nije poznato ko je hakirao računar, ali je očigledno da su pojedine strukture Stranke demokratske akcije, kako stvari stoje, digle ruke od ministra policije i da bi ovo mogla biti jedna vrsta ucjene.

Upravo iza ove afere krije se i priča o imenovanju novog čelnika Policijske akademije na Vracama, jer je Čampara, navodno, posumnjao da ga je aktuelni vršilac dužnosti direktora Nusret Beširević izdao kolegama, zbog čega je pao u ministrovu nemilost.

Ko ga je izdao

U FMUP-u se priča da je Beširević znao za Čamparine česte “izlete”, ali je o tome šutio kako bi, zauzvrat, dobio poziciju u Akademiji. No, nakon što je računar hakiran, a Akademijom i FMUP-om se pročulo da su nestale slike na kojima je ministar s “drugaricom”, Čampara je posumnjao da je Beširević krtica. To je, navodno, jedan od razloga zbog čega je ministar odlučio da svog savjetnika Salku Zildžića predloži za šefa Akademije. No, zbog straha da će fotografije završiti u javnosti, još nije raspisao konkurs za ovu poziciju.

 Za sinove izlete saznala i Rabija

Za Čamparinu najnoviju aferu navodno je saznala i njegova majka Rabija. Ona je, zbog dugogodišnjeg posla u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali i zbog prijatelja i veza koje ima u FMUP-u, također obaviještena o Aljošinim izletima pa je sina ukorila i upozorila da je u braku te da dobro pazi na svoje ponašanje. To je jedan od razloga zašto i ne dolazi na posao, jer se, navodno, želi distancirati od uposlenice ako bi slike ugledale svjetlost dana.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.