BICIKLIZAM

Ministar Kurić otvorio Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu: Nakon 30 godina elitno takmičenje vraćeno u Sarajevo

Avaz.ba

23.6.2018

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić danas je u Sarajevu otvorio Državno prvenstvo BiH u cestovnom biciklizmu, disciplina hronometar čime se ovo elitno takmičenje vratilo u glavni grad Bosne i Hercegovine nakon više od 30 godina. Takmičenje je organizovalo U.G. Giro di Sarajevo u saradnji sa Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, a u njemu su učestvovali biciklistički klubovi iz cijele države.

- Drago mi je što smo nakon toliko godina vratili ovu utrku u Sarajevo. Ne treba zaboraviti da je davne 1904. godine biciklizam bio jedan od najpopularnijih sportova u našem gradu, koji je imao najsavremeniju elipsastu biciklističku stazu. Ministarstvo kulture i sporta KS u posljednjih nekoliko godina ulaže u biciklizam i već bilježimo značajne rezultate. Zato ćemo nastaviti sa ulaganjima u cilju popularizacije ovog sporta.", kazao je ministar Kurić.

Nisad Selimović, predsjednik Udruženja Giro di Sarajevo je poželio dobrodošlicu ministru Kuriću i uručio zahvalnicu za sve što čini za podršku i promociju biciklizma u Kantonu Sarajevo. „Ministarstvo kulture i sporta ove godine će podržati sve naše aktivnosti: utrku Giro Bambino, kojom uvodimo najmlađe u svijet biciklizma, amatersku utrku Giro Drag Race i veliki 11. po redu Giro di Sarajevo koji će se održati u septembru ove godine.“, rekao je Selimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.