VANREDNA SJEDNICA

Vlada FBiH usvojila prijedlog da se 38 miliona KM utroši u izgradnju tunela ''Hranjen''

Avaz.ba

9.7.2018

Vlada Federacije BiH na danas održanoj hitnoj sjednici usvojila je informaciju o provođenju odluka i zaključaka Vlade FBiH na sjednici Skupštine dioničkog društva ''BH Telecoma'' .

Odlukom je Vlada zadužila nadležna upravljačka tijela u ovom preduzeću da osiguraju da se na 53. sjednici Skupštine uvrste kao tačke dnevnog reda:

- Realizacija zaključka Vlade FBiH po pitanju finansiranja infrastrukturnih projekata, kroz dopunu isplate dividende za iznos finansiranja infrastrukturnih projekata.

- Imenovanje člana Nadzornog odbora, s obzirom na istek v. d. mandata.

U skladu s ranijim stavom Vlade da se za raspodjelu dobiti za 2017. godine glasa za pod uvjetom povećanja iznosa na 38 miliona KM, sredstava po ovom osnovu pripadaju budžetu Federacije Bosne i Hercegovine u procesu učešća Vlade Federacije u vlasništvu dioničkog društva ''BH Telecom'' d.d. Sarajevo (90,0043% = 34.201.634 KM).

Sredstva koja u budžetu Federacije Bosne i Hercegovine budu uplaćena po osnovu dodatne dividende u skladu sa zaključkom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine će se po uplati u budžet Federacije Bosne i Hercegovine na osnovu ranijeg zaključka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o izvršenju budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu prenijeti na poseban i namjenski projektni račun Federalnog ministarstva prometa i komunikacija za izgradnju cesta i brzih cesta. 

U skladu s informacijom koja je usvojena na 120. sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, održanoj 21. 9. 2017. godine, sredstva će se koristiti za potrebe izgradnje tunela ''Hranjen''.

Ovaj zaključak stupa na snagu s danom donošenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.