BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Francuzi bolji od umornih Hrvata

Avaz.ba

16.7.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog objavljuje detalje okončanog spektakularnog mundijala u Rusiji, u kojem je Francuska postala novi prvak svijeta u nogometu, a hrvatski reprezentativci osvojili srebro!

Naš list na četiri strane sporta donosi priču o utakmici finala, izjave selektora i igrača Francuske i Hrvatske. Pročitajte i u kojim bh. gradovima se slavilo srebro Vatrenih, a ko i kako s veselio zbog zlata Trikolora.

Naši novinari otkrivaju koja je jedina želja Ivana i Kate Delić, roditelja selektora Hrvatske Zlatka Dalića. Pročitajte i koji je bh. političar bio u loži s predsjednicima Rusije, Francuske i Hrvatske.

Danas otkrivamo i kako je Meddžida Kreso, bivša predsjednica Suda BiH izgubila tužbu protiv Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, i koliko mora platiti sudskih troškova!

U rubrici ''Aktuelno'' donosimo detalje kako gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović štima poslove Elmedinu Konakoviću, bivšem premijeru Sarajeva, a objavljujemo i najnovije podatke o tome koliko je budžetskog novca od državne firme „Vodovod“ ponovo dobio zet Bakira Izetbegovića Mirsad Berberović, inače, osumnjičeni za utaju poreza, koji i dalje dobiva unosne ugovore od državnih kompanija.

U "Dnevnom avazu" danas pročitajte i hoće li i kada Rajko Vasić, član Glavnog odbora SNSD-a, biti ispitan u SIPA-i nakon prijetnji Bošnjacima novim genocidom. Također, ne propustite stavove koje u svom autorskom tekstu o "zarobljenom" Sarajevskom univerzitetu iznosi profesor Enver Kazaz.

Ugledni novinar Bakir Hadžimerović u novoj minuti osvrće se na sastanak Milorada Dodika i Aleksandra Vučića u Srbiji.

Pročitajte i u kojem je gradu jučer boravila „Avazova“ turistička patrola. Doznajte i kolike su gužve za bh. pasoše i kako po propisima trebaju izgledati bh. policajci i državni službenici. Crna hronika otkriva dramatična dešavanja kako je Zeničanin Refa Omerović pobjegao otmičarima, ali i šta se dešava u KPZ „Miljacka“ i ko je od koga iznuđivao novac.

U današnjem izdanju donosimo i izuzetno zanimljive i aktuelne naše redovne priloge ponedjeljkom "Bh. biznis" i "Sport Avaz".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.