BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Državljanstva se odreklo 2.350 građana

Avaz.ba

21.7.2018

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog donosi skandalozno razotkrivanje naizgled humanog gesta gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, koji je u zabludu doveo ahmedijsku sektu.

U ovom broju našeg lista donosimo tačan broj građana koji su se odrekli državljanstva BiH, kao i moguću zamjenu za dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Pročitajte ko će zamijeniti Dragu Puzigaću.

Pročitajte i razgovor s ministrom pravde BiH Josipom Grubešom, koji je za „Avaz“ govorio šta donosi Strategija za rad na predmetima ratnih zločina, te šta je predviđeno ovom Strategijom.

Ekipa „Dnevnog avaza“ bila je na licu mjesta u privremenom migrantskom centru u Velikoj Kladuši.

Pročitajte u kakvim uvjetima žive migranit, te šta od hrane dobivaju da jedu, kakvih su problema imali sa policijom. Donosimo i nevjerovantan incident u Nacionalnom parku „Sutjeska“ te šta se desilo lovočuvarima nakon što su kaznili lovce.

Ususret godišnjici najvećeg građevinskog poduhvata u BiH, pročitajte zanimljive podatke o Starom mostu u Mostaru, koliko je trajala obnova, te šta je sve rekao o ovoj znamenitosti direktni učesnik procesa obnove Starog mosta, ugledni arhitekta i član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, prof. Amir Pašić.

Turistička patrola „Dnevnog avaza“ boravila je u Trebinju. Saznajte zašto za posjetioce vrijedi pravilo: „Nisi bio u Trebinju ako nisi popio piće pod platanima.”

Na stranama Crne hronike pročitajte detalje ubistva Bosanca Zemira Begića (32). Još dvojica optuženih priznala su učešće u napadu koji se 2014. godine desio u Sjedinjenim Američkim Državama. U Sarajevu je u toku suđenje Elnesu Hujiću u Općinskom sudu, pročitajte šta traži Tužilaštvo KS.

Uoči večerašnjeg koncerta u Sanskom Mostu, za „Avaz“ ekskluzivno govori Zdravko Čolić. Pročitajte gdje se ova muzička zvijezda odmarala, ali i kakve ima planove u narednom periodu...

Na stranama sporta pročitajete šta donose izmjene sistema takmičenja u Premijer ligi BiH, o ovoj temi govorili su Mirsad Fazlagić, Vlatko Glavaš, Kemal Hafizović i Esmir Džafić. Hoće li sportski direktor Rome, Forza Romonchi progati Dijamanta.

Dame i gospodo, počinje najjače bosanskohercegovačko takmičenje – Premijer liga. U specijalnom prilogu pročitajte sastave svih 12 klubova te ko je u ovom ljentom prijelaznom roku došao, a ko napustio klub. Donosimo i raspored utakmica za prvi dio sezone.

U političkom prilogu najtiražnijeg bh. dnevnika „Sedmica“ donosimo intervju s legendarnim Ivicom Osimom koji je za naš list govorio o Krčmareviću, novom treneru FK Željezničara, uspjehu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Luki Modriću... Tu je i razgovor s povodom sa članom Predsjedništva VSTV-a Selimom Karamehićem, velika analiza kako se RTVBiH odbranila u ratu, a pala u miru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.