BIH

Džaferović ponovo slagao da mu je sin “godinama volontirao”

Avaz.ba

22.7.2018

Nakon što je licemjerno kritizirao praksu da političari svoju rodbinu zapošljavaju u pravosuđu, a ''Avaz'' objavio podatak da je njegov sin bio tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, Šefik Džaferović je upao u nove, još gore laži. 

Na svojoj tribini u Novom Gradu, on je rekao:

- To nije nikakva tajna. Moj sin je bio kantonalni tužilac nakon što je nekoliko godina proveo kao volonter pa onda pripravnik i stažista u Kantonalnom tužilaštvu, zajedno sa svojih nekoliko kolega je, nakon trećeg pokušaja, izabran za kantonalnog tužioca. Moj sin je u oktobru prošle godine napustio Tužilaštvo i sada radi kao advokat.

Međutim, Džaferovića u ponovljenoj laži razotkrivaju podaci sa zvanične stranice Kantonalnog tužilaštva.

Kada se uporedi godina diplomiranja Džaferovićevog sina (2005.) i početak njegovog pripravničkog (2005.), i to baš u Kantonalnom tužilaštvu - potpuno je jasno koliko drsko Džaferović izmišlja “nekoliko godina” volontiranja!

Čija to djeca odmah nakon diplomiranja mogu obaviti pripravnički u pravosuđu, ostati nakon toga tamo, biti izabrani za stručne saradnike i na kraju postati tužioci? Samo djeca vrhuške SDA, a radničkoj je mjesto na birou ili, ako imaju sreće, u privatnom sektoru.

Stoga, ''Avaz'' objavljuje faksimil sa stranice Tužilaštva KS, gdje se najbolje vidi meteorska karijera Džaferovićevog sina i brutalnost kojom je jučer njegov otac lagao članovima SDA na tribini u Novom Gradu.

Nova Džaferovićeva laž možda i nije izrečena samo zbog pokušaja demantiranja tačnih navoda ''Avaza'', jer je i u sali bilo više članova SDA, čija djeca ili oni sami nemaju privilegije poput članova Džaferovićeve porodice. A Džaferović se, inače, panično boji hoće li za njega htjeti glasati svi članovi te stranke.

Detaljno opisana karijera privilegiranog sina koji, za razliku od hiljada drugih diplomiranih pravnika, uopće nije čekao  na birou rada 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.