BIH

Moto-susret u Bijeljini: Posebna atrakcija bio Čombetov „Frankenštajn“

Selaković: Vozim ga već devet godina

Piše: LJ. LJUBOJEVIĆ

24.7.2018

Članovi Moto-kluba „Krečar“ iz Batkovića kod Bijeljine i ove godine su organizirali motosusrete u ovom semberskom selu, na kojima se okupilo nekoliko stotina zaljubljenika u dvotočkaše i brze vožnje iz BiH i država okruženja. 

Četiri zanata

Na motosusretima posebnu pažnju privlačio je Miroslav Selaković među bajkerima poznatiji kao Čombe 1 iz Martinaca kod Sremske Mitrovice.

Kaže da se njegov motocikl ne može izraditi bez dobrih prijatelja, jer je u pitanju unikat.

- Imam brata koga prepoznaju kao Čombe 2. I on je bajker. Vozio sam u životu sve i svašta. Nikada nisam pao s motocikla. Na ovom motociklu zastupljena su četiri zanata, mehaničarski, bravarski, električarski, lakirerski. Prednji kraj je od motocikla Suzuki GSX 1100, zadnji od Lade Samare 1500. Središnji sam ja izrađivao. Sjedišta su od Mercedesa, a glavni kočioni cilindar od Zastave 101... Ovo je „Frankenštajn“ među motociklima, ali, dobro me služi. Nigdje me nije ostavio. Vozim ga već devet godina – kaže Selaković.

Bračni par, Milenka i Nenad Mišić, na motosusrete u Batković stigli su iz Modriče.


Mišići motociklom često dođu iz Švicarske

Već 28 godina žive u Švicarskoj. Nenad je vozač kamiona, a njegova supruga radi kao njegovateljica u staračkom domu.

Velike brzine

- Tridesetak godina traje naša ljubav prema motociklima i prema velikim brzinama. Prešli smo ovim motociklom na hiljade kilometara. Motociklom često putujemo iz Švicarske u Modriču na produženi vikend – dodaje Nenad Mišić.

Star on, star ja, pa se ne bunimo 

Selaković navodi da njegov motocikl razvija brzinu i do 130 kilometara na sat.

- Mogu čak i da pustim ruke, jer je stabilan na putu. Proputovao sam kroz sve susjedne države. Već je star i on, a star sam i ja. Ne bunimo se puno – dodaje Selaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.