BIH

BIHAMK: Upozorenje vozačima zbog stanja na cestama i graničnim prijelazima

Arhiv

Avaz.ba

28.7.2018

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u tunelu Bjeliš na dionici M-18 Olovo - Kladanj saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na obilaznicu kod tunela.

Radi sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj na uključenju na autoput A-1 na naplatnom mjestu Lašva, prema Kaknju.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Bijača, Izačić, Bosanski Novi, Prisika i Doljani, u oba smjera na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Donja Gradina, kao i na ulazu u BiH na GP Brčko. 

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno je pojačan intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja 46. internacionalne turističke Una regate, u vremenu od 17 do 24 sata, obustavlja se saobraćaj na dionici M-5 prolaz kroz centar Bihaća. U navedenom terminu saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Danas i sutra održava se Međunarodna autotrka na brdskim stazama na dionici Cazin - Srbljani - Ostrožac. Danas do 20 sati i sutra od 8 do 20 sati, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas u vremenu od 12 do 17 sati dolazit će do privremene obustave saobraćaja do 30 minuta na magistralnom putu M-4 Doboj - Tuzla, na lokalitetu Kamenolom Karabegovac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever - Lepenica vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova (Ban brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Na dionici A-1 Lepenica - Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac - Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo - Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.