BIH

Uoči skokova: Mostar krcat, turisti okupirali Stari grad

Veliki broj turista u Mostaru

Piše: M.H.

28.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Mostar će sutra, na dan održavanja tradicionalnih 452. visinskih skokova s najljepše skakaonice na svijetu Starog mosta, biti centar svijeta.

Sudeći prema današnjoj slici iz Starog grada, koji je krcat turistima i kojim se u pojedinim momentima zbog ogromne gužve ne može mimoići, skokove koji sutra počinju u 16 sati pratit će veliki broj posjetilaca, kako domaćih tako i stranih.

Iz Turističke zajednice HNK pozvali su sve građane BiH i šire da budu dio ove nevjerovatne atrakcije i ponesu najljepše uspomene iz grada na Neretvi.

- Definitivno, ovo je ne samo u Mostaru i Hercegovini, nego čitavoj BiH, jedna od najznačajnijih manifestacija, s ogromnom tradicijom, koju iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista. Očekujemo sutra predivno vrijeme u Mostaru i veliki broj skakača i stoga pozivamo sve, na prvom mjestu građane Mostara i Hercegovine, a onda cijele BiH i šire, da dođu u Mostar i prate tu nevjerovatnu atrakciju i jednostavno priušte sebi divan boravak u ovom gradu - kazao je Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNK.

U međuvremenu, u sklopu ove sportsko-turističke manifestacije ljetna bašta "Doma Armije" danas je domaćin tradicionalnog turnira u tavli „Enver Selmanović-Enći“, koji je okupio brojne ljubitelje ove drevne igre.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.