REAKCIJE

Božo Skopljaković: Hrvatska stranka BiH neće podržati Dianu Zeleniku u utrci za člana Predsjedništva BiH

Nije dio Koalicije Hrvatsko zajedništvo, okupljene oko HDZ-a 1990

Vijesti.ba

22.8.2018

Hrvatska stranka BiH nije dio Koalicije Hrvatsko zajedništvo, okupljene oko HDZ-a 1990 niti će podržati Dianu Zeleniku u utrci za člana Predsjedništva BiH na predstojećim oktobarskim izborima.

Potvrdio je ovo za "Vijesti.ba" predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković, koji je ranije odustao od najavljene kandidature za poziciju jednog od tri kolektivna šefa države.

Pojašnjavajući zašto stranka na čijem je čelu nije dio Hrvatskog zajedništva, Skopljaković je naveo da se o određenim pitanjima nisu mogli postići saglasnost i dogovor, ne precizirajući o čemu je tačno riječ.

- Određena pitanja nismo mogli usaglasiti i tako je došlo do toga da nismo dio Koalicije. Hrvatska stranka će pozvati sve svoje članove i simpatizere da glasaju po svojoj savjesti kada je u pitanju izbor za člana Predsjedništva BiH. U kampanji nećemo podržati nijednog kandidata - rekao je Skopljaković.

Kako nam je potvrdio, na prostoru srednje Bosne i Posavine, Hrvatska stranka će ipak nastupiti u koaliciji sa HDZ-om 1990 i HSP-om, dok će u ZDK nastupiti sa Nezavisnim blokom.

Skopljaković je naveo da stranka na čijem je čelu ima kandidata za predsjednika, odnosno potpredsjednika RS u okviru Proevropskog bloka te da ima kandidate za Narodnu skupštinu RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.