BIH

Aktuelni kandidat SDP-a za Parlament BiH 2014. godine pozivao da se glasački listići koriste kao toalet-papir

Od kritičara izbora do pozicije na kandidatskoj listi za samo četiri godine

O. KAVAZOVIĆ

29.8.2018

Sanin Čepalo, kandidat SDP-a na općim izborima 2018. godine za Parlament BiH, doživio je nevjerovatnu transformaciju. Ili je posrijedi nešto drugo? 

Iako se trenutno promovira kao antifašista i čuvar tekovina NOB-a, a svoje javne nastupe kontrolira, tek prije četiri godine, zapravo netom pred opće izbore 2014., Sanin Čepalo i nije bio takav.

Naime, u svom videu objavljenom na YouTubeu 26. avgusta 2014. godine današnji kandidat za Parlament BiH pozivao je građane da glasačke listiće koriste kao toalet-papir, jer valjda na istima nema ničega dostojnog za zaokružiti olovkom.

- Mene glasačka kabina podsjeća na prenosni WC, tako da, kad uđete tamo, možete se fino razrahatiti - kazuje u svom videu Čepalo.

On je sve kandidate koji se nalaze na listama nazivao pogrdnim imenima koja se ne mogu citirati u ovakvom tekstu, dok je njihova obećanja nazvao čistim lažima.

Taj Sanin Čepalo danas se nalazi na listi SDP-a s bezmalo istim imenima koja je u videu prozivao zajedno s kandidatima iz ostalih stranaka.

Šta se to toliko promijenilo za svega četiri godine - stranke ili Čepalo? Ili se Čepalo samo prilagodio? 

Šta i kako je govorio Sanin Čepalo u avgustu 2014. godine, poslušajte i pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.