REAKCIJE

Lipovača: Isti orden dobio je i naš Krajišnik, reisu-l-ulema Džemaludin ef. Čaušević

Poručujem ostrašćenim nacionalistima da sam ponosan što sam dobio ovako visoko priznanje

Hamdija Lipovača

Avaz.ba

10.9.2018

Nakon što su se režimski kvaziportali obrušili na Hamdiju Lipovaču zbog toga što ga je Pravoslavna crkva odlikovala Ordenom Svetog Save te optuživši ga da je to dokaz njegove velike izdaje, sam Lipovača, zgrožen ovim fašističkim natpisima na slabo posjećenim portalima, oglasio se na društvenoj mreži Facebook. 

U svom statusu on se osvrće na napade ne skrivajući zgroženost količinom mržnje koju novinari ovih režimskih glasila iskazuju prema drugom i drugačijem, u konkretnom slučaju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi u BiH. 

U nastavku teksta prenosimo status Hamdije Lipovače u cijelosti. 

- Nimalo iznenađen količinom mržnje i bijesa koje ispoljavaju pojedini nacionalizmom ostrašćeni portali, želim javno kazati da odlikovanje Orden Svetog Save, koji mi je dodijeljen od strane SPC-a, doživljavam kao dodatni podstrek za izgradnju BiH, koja je i muslimanska, i srpska, i hrvatska, a nikad samo muslimanska, samo srpska i samo hrvatska. Ovo drugo upravo jeste ono što pojedini portali i njihovi politički mentori žele. I zato su nervozni i bijesni.

Lako je biti velik prema jakima, ali treba biti velik prema slabijima i malobrojnijima. Vjerujem da će se mnogi ugledati na pozitivan primjer iz Bihaća i Krajine i djelovati u svojim sredinama na način kako sam ja djelovao kao SDP-ov načelnik i premijer.

Poručujem ostrašćenim nacionalistima da sam ponosan što sam dobio ovako visoko priznanje - prvo zato što dolazi od crkve druge vjere, a drugo, što je isti orden dobio i naš Krajišnik, reisu-l-ulema Džemaludin ef. Čaušević. Krajišnici su čudo, zar ne - navodi u svom statusu Hamdija Lipovača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.