PREKO BARE

Ko je Bosanka Ema Zajmović, prva žena koja je osvojila Glavni turnir Svjetske poker serije

Bila u izbornom štabu Džastina Trudoa kada je ovaj pobijedio na izborima u Kanadi 2015. godine

Ema Zajmović za pokeraškim stolom

Avaz.ba

14.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Vrlo vjerovatno na iznenađenje mnogih Bosanaca i Hercegovaca, ovih dana u kasnim noćnim satima, na jednom od dostupnih sportskih kanala, među takmičarima svjetskog tura u pokeru, možemo viđati Emu Zajmović. Ni manje ni više, Bosanka i pokerašica. Istina, Ema je u Svjetskoj poker seriji predstavljena kao Kanađanka. Ništa neuobičajeno. Čak razumljivo. 

Bosanka ili Kanađanka, tek ono što je izdvaja od svih ostalih žena, jest činjenica da je Ema Zajmović prva dama koja je osvojila Glavni turnir Svjetske poker serije. 

Ko je zapravo Ema Zajmović?

U vrlo skromnoj biografiji koju je moguće naći na internetu navodi se da je Ema rođena 1990. godine u Jugoslaviji. Vrlo izvjesno u BiH. Mjesto - nepoznato. Iako datumi odnosno godine u pomenutoj biografiji nisu baš najsuvislije posloženi, bit će da je Ema s roditeljima ovdašnje prostore napustila s navršenih 6, dakle 1996. godine. 

Dalje se navodi kako je Kanadi naučila jezike, francuski i engleski, te da jako vrijedno radila i učila. Za sebe kaže da nikad nije bila dijete, voljela je školu i završila studij o odnosima s javnošću s nadom da će nastaviti i studij prava i postati advokat. Umjesto toga, nastavila je putem već stečene univerzitetske diplome ušavši u karijeru političke komunikacije. Kulminaciju je imala u angažmanu u štabu Džastina Trudoa (Justin Trudeau) u osvajanju izbora u Kanadi 2015. godine.

I ništa više. Zapravo, u njenoj biografiji još piše:

- Na putu ka uspjehu pokupila je i par špilova i kanadskih dolara, naučila igrati poker i počela zarađivati. Prve novce osvojila je na manjem turniru kad je zaradila oko 2 hiljade eura.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.