IZBORI 2018. Peti predizborni skup u okviru kampanje

OO PDA BANOVIĆI U GRADU III: Nikada nećemo dozvoliti da nam otimaju ono što smo zaradili

Nekoliko jasnih poruka koje promoviraju jedinstvo, rad i odgovornost

Avaz.ba
17.09.2018 22:18

Foto: Sa skupa PDA

Peti predizborni skup u okviru kampanje za Opće izbore 2018. Općinski odbor Pokreta demokratske akcije Banovići održao je u mjesnoj zajednici Grad III. Prisutnima su se obratili kandidati PDA za Skupštinu TK: Habzija Kovačević iz OO PDA Gračanica, Sandra Memić iz GO PDA Tuzla, Samid Butković iz OO PDA Živinice i Rasim Dostović iz OO PDA Banovići, te predsjednica OO PDA Banovići i nosilac liste PDA za Parlament FBiH Elzina Pirić. 

Iz Grada III večeras su poslali nekoliko jasnih poruka koje promoviraju jedinstvo, rad i odgovornost. PDA ima jasan cilj, reći ne svemu što uništava dostojanstvo običnog čovjeka, rudara, borca, penzionera, reći ne izrabljivanju građana Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

Jedino PDA jasno želi razvoj energetskog sektora što je već pokazano kroz očuvanje Rudnika Banovići kao jedinog nezavisnog Rudnika u Federaciji BiH koji već 14 godina bilježi pozitivne poslovne rezultate. Kako je sa skupa poručeno PDA nikada neće dozvoliti da rudari svoju zaradu dijele sa drugima kao što je primjer nedavnog pokušaja otimanja više od 5 miliona dobiti Rudnika Banovići koja je trebala biti raspoređena u investicije i nova zapošljavanja, a ne u budžet Vlade FBiH. Tome se zajedno sa vrhom PDA oštro usprotivila Uprava i Sindikat Rudnika.

Skup je zatvorila predsjednica OO PDA Banovići i nosilac liste Parlamenta FBiH Elzina Pirić, koja je poručila da će PDA zadržati dostojanstvo, suživot i toleranciju kojima nas je naučio predsjednik dr. Mirsad Kukić.

Na kraju su poslali pobjedničke poruke, poruke za snažnu i moćnu Bosnu i Hercegovinu, te su pozvali na razgovor sa svim ljudima koji su spremni da čuvaju Tuzlanski kanton i grade snažnu Bosnu i Hercegovinu.

Na sportskom poligonu Grada III, koji je večeras bio premali za sve pristalice PDA, prisutnima su predstavljeni kadidati PDA za Opće izbore 2018. i Izborni štab OO PDA Banovići na čelu sa Elzinom Pirić.

Slijedeći predizborni skup OO PDA Banovići zakazuje za utorak, 18.9.2018. u mjesnoj zajednici Brezovača u 18 sati.

NA VRH